Spelers

De spelers & de crew (zwaar verouderde info)

Ron Braat: Bij toeval ontdekte ik in 1995 in Delft bij de Delftse Komedie dat achter mijn verlegenheid een toneelgeest verborgen zat. Ik schep er zeer veel genoegen in om met teksten te spelen maar ook improviseren vind ik leuk. Toneel is inmiddels een “levensbehoefte” geworden. Het mogen spelen van zeer vervelende karakters en de emotionele uitlaatklep die toneel mij biedt, vervult daarvan een belangrijk deel. Maar ook is er al sinds de lagere school een aanwijsbare behoefte aan podia. Ik geniet van het optreden voor publiek en heb dan een soort van ‘thuisgevoel”. Bij Blik heb ik mijn plek gevonden. Niet alleen kom ik daar toneelmatig aan mijn trekken ook krijg ik de gelegenheid om (tot nu toe in elk stuk) een muzikale bijdrage te leveren. En ook daar haal ik veel voldoening uit.

Hallo, ik ben Bart Claessen. Geboren op 11 augustus in 1963 in Geleen. Getogen in Twente (een tukker dus), maar dankzij mijn roots ook een beetje Limburger. Ik werk bij de gemeente Maastricht als landschapsarchitect/ontwerper van openbare ruimte. Onder andere dankzij ons clubje BLIk voel ik mij sinds helemaal thuis in Zuid-Limburg. Verder een doorsnee zappende man: twee kinderen (jongetje+meisje), huisje-tuintje, Opel-Astra-stationwagon, schoenmaat 42,….. Tot ziens in het theater!

Mijn naam is Wim van der Heijden en ik speel ongeveer sinds 2004 bij Blik. Ik woon met vrouw Sandra en dochers Kim en Nina in Jekerdal in Maastricht. Spelen bij Blik trekt mij vanwege de mensen en de uitdagende stukken die we spelen. In het dagelijks leven werk ik bij Rijkswaterstaat en speel ik in een bandje.

Hallo, ik ben Ineke Keller en ik ben van de ongeveer 30 jaar dat ik toneelspeel zo’n 12 jaar lid van Blik onder de, ik mag wel zeggen, bezielende leiding van Joop Omloo.

Wat het spelen bij Blik zo prettig maakt is de grote betrokkenheid en inzet van iedereen die aan een productie deelneemt en de warme  vriendschap onderling. Maar hoe leuk en gezellig wij het onderling ook mogen hebben…..we gaan toch altijd weer voor het resultaat: een geweldige voorstelling dus!

Wouter Staal is al jaar en dag onze betrouwbare en deskundige technicus en de bedenker en uitvoerder van de prachtige, simpele en doeltreffende Blikdecors. 

Carin Wijnen doet sinds 2024 weer de kostuums.

En Juul Claessen doet ook sinds 2024 onze PR.