De spelers

De spelers van Blik kort voorgesteld:


Ron Braat
Bij toeval ontdekte ik in 1995 in Delft bij de Delftse Komedie dat achter mijn verlegenheid een toneelgeest verborgen zat. Ik schep er zeer veel genoegen in om met teksten te spelen maar ook improviseren vind ik leuk. Toneel is inmiddels een “levensbehoefte” geworden. Het mogen spelen van zeer vervelende karakters en de emotionele uitlaatklep die toneel mij biedt, vervult daarvan een belangrijk deel. Maar ook is er al sinds de lagere school een aanwijsbare behoefte aan podia. Ik geniet van het optreden voor publiek en heb dan een soort van ‘thuisgevoel”. Bij Blik heb ik mijn plek gevonden. Niet alleen kom ik daar toneelmatig aan mijn trekken ook krijg ik de gelegenheid om (tot nu toe in elk stuk) een muzikale bijdrage te leveren. En ook daar haal ik veel voldoening uit.

Bart Claessen
Hallo, ik ben Bart Claessen. Geboren op 11 augustus in 1963 in Geleen. Getogen in Twente (een tukker dus), maar dankzij mijn roots ook een beetje Limburger. Ik werk bij de gemeente Maastricht als landschapsarchitect/ontwerper van openbare ruimte. Onder andere dankzij ons clubje BLIk voel ik mij sinds helemaal thuis in Zuid-Limburg. Verder een doorsnee zappende man: twee kinderen (jongetje+meisje), huisje-tuintje, Opel-Astra-stationwagon, schoenmaat 42,….. Tot ziens in het theater!

Wiebe de Vries
Wiebe de Vries 17-11-1947 geboren in Friesland. Sinds 1-11-2010 pensioen….nog meer tijd voor theater, toneel, muziek, lezen, luisteren, wandelen, rennen, zitten, kamperen……….. en de kleinkinderen, jawel, echt helemaal te gek. Bij Blik sinds Open Huwelijk, eerst vooral liedjes zingen met gitaarbegeleiding, maar Joop Omloo en de spelers(=Blik) halen het maximale uit je, dus heb ik ook steeds meer speelplezier met het acteren. Vooral de tekstbehandeling is erg belangrijk, levendige discussies, verdieping in de personages, het maakt de repetities tot pure ontspanning volledige uitschakeling van alle andere dagelijkse bezigheden.
“Ik kijk in het leven altijd naar de zonnige kant, pudom… pudom pudom pudom…”

Wim van der Heijden
Mijn Mijn naam is Wim van der Heijden en ik speel sinds 2003 met veel plezier bij Blik. Spelen bij Blik trekt mij vanwege de familie der Blikkers en de interessante en uitdagende stukken die we spelen. Neem nou Cloaca, een prachtig stuk met geweldige rollen van Maria Goos, wat we een jaar lang met heel veel plezier mochten spelen. En het is geweldig om na een intensief en inspirerend repetitieproces met elkaar, een zaal mensen de wereld om zich heen te kunnen laten vergeten. Ik ben getrouwd met Sandra en met onze twee meiden wonen we in Jekerdal in Maastricht. Ik verdien m’n brood bij Rijkswaterstaat en naast toneelspelen speel ik in een bandje (Hurricane) met o.a. Ron.

Ineke Keller

Hallo, ik ben Ineke Keller en ik speel al zo’n 30 jaar toneel. Sinds 1997 speel ik als lid van Blik onder de, ik mag wel zeggen, bezielende leiding van Joop Omloo.
Wat het spelen bij Blik zo prettig maakt is de grote betrokkenheid en inzet van iedereen die aan een productie deelneemt en de warme  vriendschap onderling. Maar hoe leuk en gezellig wij het onderling ook mogen hebben…..we gaan toch altijd weer voor het resultaat: een geweldige voorstelling dus!

Peggy Alofs

Mijn naam is Peggy Alofs. Getrouwd met Gerard en we hebben een dochter Myrthe. Ik ben gastspeler bij Blik. Twee prachtige producties heb ik met deze vereniging al mogen maken. Toneel is mijn werk en hobby!  Ik woon in Brunssum en de reisafstand valt me wel eens tegen. De Blikkers echter niet. Een groep enthousiaste en gedreven mensen met een grote liefde voor toneel.

Geef een reactie