† Harry (Alias Tump) Storms

Op de avond van de crematie kwamen de leden van Blik bij elkaar. Er werd op hem getoast en geproost. Er was ruimte voor een traan en een lach. Een avond ter nagedachtenis aan Harry.

Toegewijd. Creatief. Vrijzinnig. Harry was een bijzonder mens. Hij had een unieke persoonlijkheid. Zijn loyaliteit naar Blik was groot. Hij bezat veel vaardigheden en kwaliteiten en heeft een grote bijdrage kunnen leveren aan Blik – producties. Daarnaast heeft hij met velen van Blik een mooie vriendschap opgebouwd met veel warmte. Harry kende veel worstelingen in zijn leven en heeft het niet altijd makkelijk gehad. Toch had hij altijd de wilskracht om ervoor te knokken. Hij stond open voor diverse vormen van hulp. Iedereen verlangt naar liefde en bescherming. Zo ook Harry.  Harry bezat een kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid is kracht. Juist door beide kanten, in momenten van verdriet en geluk, maakte dit Harry tot wie hij was. Hij was zichzelf. Puur en oprecht.

Aan de hand van foto’s uit de oude doos kwamen ontroerende en mooie anekdotes naar voren. Zo was er die nieuwjaarswandeling in het jaar 2003. Harry had de bijzondere eigenschap zich bij de groep te voegen, maar ook op zichzelf te zijn. Hij kon een tijdje meepraten om zich vervolgens af te zonderen. Harry was er, maar ook weer niet. Iedereen wist op deze manier waar hij aan toe was. Als hij aanwezig was, gebeurde er wel eens iets dat de mensen bij zou blijven. Zo was er de ontdekking van een speciaal plekje in het bos. Zijn plekje. Hij was er zichtbaar trots op. Het was een privé plaats waar Harry tot zichzelf kon komen. Nadenken, even stilstaan, ontspannen. Op een gegeven moment kwam de wandeling langs deze plek. Het was een speciaal moment tussen Harry en de Blik – leden. Even kwam het heel dichtbij.

Een andere herinnering die bij zal blijven was de enthousiaste, levenslustige Harry op feestjes. Hij kon helemaal op gaan in de sfeer. De wilde kant in Harry was hier vaak zichtbaar. Een levensgenieter. Aan de ene kant ingetogen en stil, aan de andere kant kon hij goed losbarsten. Wanneer hij losbarstte, deed hij dat ook goed. Wild dansen, lachen, lol maken. Harry kon het er – terecht – goed van nemen, het was een genot om naar zijn plezier te kijken.

Harry leverde een grote bijdrage aan het decor en aan andere ideeën voor Blik. Hij was hierin zeer toegewijd. In alle jaren van hechte en loyale vriendschap tussen Harry en Joop was er maar één situatie waarin het even botste. Joop vertelde dat hij die ene keer boos is geworden op Harry. Dat was het moment dat hij een aantal weken voordat een productie startte, het plan voor het decor af wilde blazen. Joop schoot in de stress, het zou moeilijk worden om iets anders te vinden. Na een lang gesprek besloot Harry het decor af te maken. Het resultaat bleek verbluffend. Het toonde wederom dat Harry veel talent in zich had. Het was uiteindelijk een prachtig decor dat zeer goed bij de voorstelling pastte. Iedereen was zeer tevreden, het bleek een van de mooiste decors te zijn die hij ooit gemaakt had. Uit dit voorbeeld blijkt weer dat Harry zeer mooi werk naliet. Hij was goed in wat hij deed en kon het publiek raken met zijn creativiteit.

Het is voor veel Blik-kers fijn geweest dat hij de laatste weken naar onze repetities kwam kijken. Op deze manier was er contact. We hopen allemaal dat hij het goed heeft nu en mag rusten in vrede.

Marjolein Welling

Reacties:

18 february 2011. Yvonne Storms
prachtig hoe jullie mijn broer beschrijven.emotioneel,maar zo waar..dank je wel.
groetjes Yvonne

20 january 2011. Wiebe
Marjolein,
Prachtig. Ik ben weer ontroerd.
Een tekst die beschrijft hoe wij ook voor mindere gebeurtenissen tijd maken.
Harry is niet meer, leve Harry.

 • Vorige
 • play/pause
 • Volgende

Toneelgroep Blik was met een grote groep vertegenwoordigd op de crematie.


Joop Omloo sprak de gedachtenis uit voor zijn vriend Harry:

Lieve Harry
Lieve Tump
Lieve vriend

Een haperend levensgevoel
Deze december dip
Deze
Je verlangen door te breken
Je besef dat er nog zoveel meer is
Zoveel anders

Je inspirerende jongensachtigheid
Verliet het aardse
Maar blijft me bekoren

Het is tijd
Tijd om je te laten omringen
Door aureolen
Tijd om je te laten voeden en koesteren
Door engelen met weelderige borsten

Je bent
Meer dan ooit
Laat ons vrolijk zijn

Bram Vermeulen – Klein liedje

Songtekst: Bram Vermeulen – “Klein liedje”

Klein liedje
Klein liedje
Klein liedje voor jou

Klein liedje
Klein liedje
Omdat ik van je hou…

Harry (Alias Tump) Storms overleden

3 reacties op “† Harry (Alias Tump) Storms”

 1. Hans Heijkoop zegt:

  Hallo Tump, langs deze weg kom ik erachter dat je niet meer leeft, en langs deze weg neem ik afscheid van je. Ik zal niet vergeten hoe wij een speciale band hadden, allebei vanuit onze eigen ongrijpbaarheid.

  Gegroet vriend,

  Hans

 2. yvonne storms zegt:

  lieve Harry,
  het is nu Oktober 2013.ik mis jou en denk veel aan je.
  je komt vaak in mijn droom.ik hou van je.
  liefs je zus Yvonne

 3. familie Storms zegt:

  Aan allen die ons kunnen helpen,

  Wij, Mart, Margriet en Marie- José, broer en zussen van Harrie, hebben inmiddels ook onze moeder vorig jaar moeten missen en in april onze zus Yvonne.
  Omdat mam nog geen afscheid van Harrie kon nemen hebben we Harrie op haar wens nog niet uitgestrooid. Nu is de tijd aangebroken om zijn laatste wens te vervullen.
  In het mooie stukje van de toneelgroep staat dat Har een mooi plekje had gevonden waar hij trots op was en tot rust kon komen.
  Ons lijkt dat de beste en mooiste plek om Harrie uit te strooien zodat onze broer eindelijk zijn rust kan vinden.
  Maar wij kennen de plek niet.
  Is er iemand die ons kan helpen, die dat belangrijke plekje kent dan willen wij dat heel graag weten.
  Veel hartelijke groeten van Harrie’s broer en zusjes

Geef een reactie