Cloaca: een wrange komedie over vriendschap

Toneelgroep Blik uit Maastricht speelt komend seizoen de voorstelling Cloaca naar een toneelstuk van Maria Goos.

Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd.  Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd maar ze zijn hun integriteit, zichzelf en dromen onderweg ergens kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde. Het toneelstuk schetst een wrang portret van de hedendaagse samenleving.

Cloaca is geschreven door Maria Goos een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

De regie van Cloaca is in handen van Joop Omloo. Zijn directe, confronterende en humorvolle benadering van de acteurs drukken een belangrijk en vruchtbaar stempel op het werk van Joop. Hij geeft het publiek en de spelers in elk stuk iets extra’s mee.


Rolverdeling:

Pieter: Wim van der Heijden

Joep: Ron Braat

Tom: Bart Claessen

Maarten: Wiebe de Vries

Callgirl: Ineke Keller


Met medewerking van:

Inspiciënt: Maartje Vos

Decor en techniek: Wouter Staal

Regieassistente: Sonja Coenen


Aankomende speeldata najaar 2018 en voorjaar 2019:


Weert, Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b, www.theaterdehuiskamer.nl

Zondag 18 november 2018, 14.00 uur


Maastricht, Pesthuys Podium, Vijfkoppen 1, www.pesthuyspodium.nl

woensdag 16 januari 2019, 20.00 uur – Reprise

woensdag 23 januari 2019, 20.00 uur – Reprise

Geef een reactie